Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρχεται το βασιλικό μωρό

Φρενίτιδα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς έρχεται το πολυαναμενόμενο βασιλικό μωρό.

londonΤο Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι η σύζυγος του πρίγκηπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, εισήχθη στο μαιευτήριο με τους πρώτους πόνους της γέννας.

H Κέιτ μεταφέρθηκε στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου St Mary’s, στο Πάντινγκτον του δυτικού Λονδίνου, όπου η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε γεννήσει τον Ουίλιαμ το 1982. Τον τοκετό εχει αναλάβει ο  Μάρκους Σέτσελ, πρώην γυναικολόγος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η γέννηση θα ανακοινωθεί με βάση αυστηρό πρωτόκολλο, αλλά με ορισμένες… προσαρμογές λόγω της ύπαρξης του διαδικτύου. Το ιατρικό ανακοινωθέν θα σφραγιστεί με το έμβλημα του βασιλικού οίκου και εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας θα παραδώσει το έγγραφο σε ένα έμπιστο οδηγό του παλατιού. Εκείνος με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας θα μεταβεί στο Μπάκιγχαμ για να αναρτήσει την ανακοίνωση στο επιχρυσωμένο βασιλικό τρίποδο που θα βρίσκεται στις πύλες. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί στο διαδίκτυο, ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να μη διαρρεύσει προτού ακολουθηθεί η παραδοσιακή επίσημη διαδικασία, πράγμα που μοιάζει κάπως δύσκολο στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Βρετανοί ανέμεναν με αγωνία το μωρό του διαδόχου του βασιλικού θρόνου και της δημοφιλούς συζύγου του, η εγκυμοσύνη της οποίας είναι πρώτο θέμα τους τελευταίους εννέα μήνες.

Η γέννηση του βασιλικού απογόνου αναμένεται να τονώσει την αγορά της Βρετανίας κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, από τις πωλήσεις  αναμνηστικών και δώρων εξαιρετικά αφιερωμένων στο νεογέννητο.

Οι Βρετανοί έπαιζαν στοιχήματα για το φύλο του παιδιού, για το οποίοι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα είναι κορίτσι, επειδή πριν από τέσσερις μήνες η Κέιτ είχε αναφερθεί σε εκδήλωση στο μωρό με θηλυκή αντωνυμία. Φαβορί είναι τα ονόματα Αλεξάνδρα, Βικτορία, Ελισάβετ και Νταϊάνα, ενώ σε περίπτωση που γεννηθεί αγόρι το όνομα Γεώργιος είναι το επικρατέστερο. Απόδοση 4:1 δίνουν οι εταιρείες, αν το παιδί έχει τα κόκκινα μαλλιά του πρίγκιπα Χάρι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By