Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στους ΑΝΕΛ

Στα μέσα του Ιουνίου αναμένονται εξελίξεις μετά από το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

anexartitoi2

Στο πλαίσιο του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου στις 14 και 15 Ιουνίου αναμένεται να γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος έγινε δεκτή η παραίτηση του γενικού γραμματέα Σπύρου Γαληνού, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος Λέσβου.

Εκτός από την αποτίμηση του αποτελέσματος το εθνικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ θα προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του κινήματος σε όλα του τα όργανα. Παράλληλα θα καθοριστούν οι συνιστώσες για τη διενέργεια ενός μεγάλου πολιτικού συνεδρίου σε εύθετο χρόνο.

«Νομίζω ότι τα συμπεράσματα τα οποία βγήκαν σε συνδυασμό με μία συνεδρίαση που θα γίνει την άλλη εβδομάδα με ειδικούς τεχνικούς για την πολιτική ανάλυση, ιδίως για τις διαρροές ψηφοφόρων προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, θα βοηθήσουν ώστε να μπορέσουμε τις επόμενες μέρες να καθορίσουμε την τακτική μας» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ θα παραμείνουν ένα κίνημα «πολιτών με ενότητα, αλλά και με δημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου όχι απλώς να γυρίσουν πίσω οι πολίτες που στις ευρωεκλογές δεν αποτυπώθηκαν στην κάλπη, αλλά να μπορέσουμε να καλέσουμε και όλους εκείνους τους πολίτες τους οποίους συναντήσαμε στους δρόμους της Ελλάδος που δεν δέχονται την επικυριαρχία της Μέρκελ και της τρόικας να δημιουργήσουν μια πολιτική δύναμη ανατροπής για τον τόπο».

By