Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρχονται Τούρκοι για λιμάνια και ξενοδοχεία

Το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Ελλάδα εξετάζει ο όμιλος Akfen Holding.

του Νίκου Φιλιππίδη

Hamdi-Akin2Ένας επιχειρηματικός κολοσσός από την Τουρκία με περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους και επενδύσεις σε πολλούς τομείς, όπως αεροδρόμια, κατασκευές, λιμάνια, διαχείριση υδάτινων πόρων, ενέργεια καθώς και εκμετάλλευση και αξιοποίηση ακινήτων, έρχεται στην χώρα μας.

Πρόκειται τον τουρκικό όμιλο Akfen Holding, ο πρόεδρος του οποίου Hamdi Akin δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης στοιχείων ενεργητικού ώστε να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις. Οι επενδύσεις του τουρκικού ομίλου για φέτος αναμένεται να  κυμανθούν στα 300-330 εκατ. δολ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τουρκικός όμιλος σχεδιάζει να εκδηλώσει ενδιαφέρον στους υπό προκήρυξη διαγωνισμούς για τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, καθώς και για επενδυτικές ευκαιρίες στον τουριστικό χώρο.

Ο τουρκικός όμιλος έχει στρατηγική συνεργασία με διεθνείς ξενοδοχειακούς όμιλους όπως η Accor, υπό την σκέπη της οποίας λειτουργούν οι δύο μονάδες της στην Τουρκία, η Novotel και η Ibis.

Στις θυγατρικές του περιλαμβάνονται ακόμα η Tav Airports Holding Co.,  η Tav Investment Holding Co, η Mersin Intenational, η Task Water, η Akfen Real Estate και άλλες.

By