Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μπούκουρα

 Με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής

xrisiaygiA

Με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να άρει την ασυλία της Ελένης Ζαρούλια για τη σφαίρα που βρέθηκε στα προσωπικά είδη του προφυλακισμένου τότε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και των Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου για τα επεισόδια στο Μελιγαλά και του Στάθη Μπούκουρα για το αδίκημα της απειλής και εξύβρισης του δημάρχου Κορίνθου.

Στην ονομαστική ψηφοφορία σε κάλπη που έγινε, σε ότι αφορά στην Ελ. Ζαρούλια  235 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας της, ενώ ένας βουλευτής έριξε «άκυρο» ψηφοδέλτιο.

Από ένα άκυρο ψηφοδέλτιο βρέθηκε στην κάλπη και για τις υποθέσεις των τριών άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας ερωτηματικά. Ειδικότερα, υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη, 234 βουλευτές υπερψήφισαν, ένας δήλωσε «κατά» και ένας ακύρωσε το ψηφοδέλτιο του, ενώ υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλ. Παναγιώταρου  ψήφισαν 235 βουλευτές, «κατά» κανένας βουλευτής, ενώ ένας έριξε «άκυρο» ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «κατά» για τον Ηλ. Κασιδιάρη φέρεται να προέρχεται από τον Γιάννη Δημαρά,  ενώ το «άκυρο»ψηφοδέλτιο που αφορά όλους τους βουλευτές της ΧΑ φέρεται να ανήκει στον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Για την υπόθεση του Στ. Μπούκουρα, «ναι» στην άρση της ασυλίας του είπαν 235 βουλευτές, «όχι» κανένας βουλευτής και ένας ακύρωσε το ψηφοδέλτιο του.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By