Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ρωγμή στην απεργία των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να βγαίνει κερδισμένο από τη «μάχη»

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Μετά από 13 εβδομάδες  κινητοποιήσεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου αποφάσισαν την λήξη των απεργιών.  Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών με την απεργιακή επιτροπή να τάσσεται υπέρ δυο νέων 24ωρων απεργιών, για την Παρασκευή και τη Δευτέρα, και το προεδρείο του συλλόγου να αποχωρεί καταγγέλλοντας τη διαδικασία και δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ σκοπεύουν αύριο να εργαστούν κανονικά. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τους, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάνε αύριο στα Αμφιθέατρα και τα Εργαστήρια, με εξαίρεση την παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους κι έτσι θα επιστρέψουν στην εργασία τους από τη Δευτέρα. Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ λειτουργούν ήδη οι έξι από τις εννέα σχολές του ιδρύματος.

Θυμίζουμε ότι οι υπάλληλοι του Καποδιστριακού είχαν καταγγείλει παρατυπίες στις λίστες διαθεσιμότητας που κατάρτισε το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα μέσα στην Πέμπτη, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να δει τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την στήριξη του στον κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των υπαλλήλων, φήμη που έχει κυκλοφορήσει από την Τετάρτη.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By