Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έστησαν απάτη με δήθεν κέντρο ομορφιάς

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για 11 άτομα στη Θεσσαλονίκη

astynomia650_011113Διαφήμιζαν υπηρεσίες ομορφιάς και ψάρευαν ανυποψίαστες πελάτισσες που έψαχναν μετά για το δήθεν ινστιτούτο.

Η επιχείρηση – φαντομάς που εμφανιζόταν ως δερματολογικό κέντρο ή ως ινστιτούτο αισθητικής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλάζοντας συχνά έδρα, έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών περιλαμβάνονταν διάφορες υπηρεσίες περιποίησης προσώπου – σώματος και θεραπείες δερματολογικών παθήσεων, οι οποίες υποτίθεται ότι πραγματοποιούνταν υπό την επίβλεψη ιατρού – δερματολόγου, ιδιότητα με την οποία εμφανιζόταν ψευδώς, 29χρονη μία εκ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης .

Η 29χρονη μαζί με την 60χρονη μητέρα της, επίσης μέλος της οργάνωσης, για την προσέλκυση πελατείας αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, εκπτωτικά κουπόνια παροχής υπηρεσιών, συνάπτοντας συμφωνητικά με άλλες εταιρείες και στα οποία αναφερόταν έκπτωση έως και 90%, συγκριτικά με την πραγματική αξία των υπηρεσιών.

Τους πελάτες που προέβαιναν στην αγορά των σχετικών κουπονιών, υποδέχονταν στην επιχείρηση μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ άλλα μέλη – συνεργοί τους, παρουσιάζονταν ως υπεύθυνοι ή ακόμα και ως ιατροί, πραγματοποιώντας την πρώτη συνάντηση και προτείνοντας επιπλέον προγράμματα, για την αποκόμιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους.

Στη συνέχεια αφού εισέπρατταν το ανάλογο χρηματικό ποσό, πραγματοποιούσαν συνήθως μία ή μέρος των προβλεπόμενων συνεδριών και ακολούθως προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες ανέβαλαν συνεχώς τα προγραμματισμένα ραντεβού και τελικά άλλαζαν έδρα και επωνυμία της επιχείρησης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 11 ατόμων μεδαπών, ηλικίας 23 έως 60 ετών για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «Παράνομη άσκηση επαγγέλματος».

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι εξαπατήθηκαν συνολικά 59 άτομα (57 γυναίκες – 2 άνδρες), σε κάποια εκ των οποίων προκλήθηκαν σωματικές βλάβες (εξανθήματα – ερεθισμοί) με όφελος περίπου 55.000 ευρώ για την μαϊμού-επιχείρηση, πυο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Παράλληλα, ερευνάται καταγγελία σύμφωνα με την οποία, μια ηλικιωμένη που πάσχει από άνοια, έπεσε θύμα εξαπάτησης από δύο γυναίκες – μέλη της εν λόγω οργάνωσης, καθώς, όπως υποστηρίζει ο γιος της, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 την οδηγούσαν σε υποκατάστημα τράπεζας και παριστάνοντας συγγενικά της πρόσωπα, προέβαιναν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 55.600 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By