Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έφθασε στην Αθήνα η Μέρκελ

Το πρόγραμμα της Καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες

merkel fosphotos2

Στον απόηχο της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, έφθασε στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγνκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας έφθασε πριν λίγο στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, εντεταλμένο της ελληνο-γερμανικής συνέλευσης, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, συμμετέχουν σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες, ενώ στις 16:20 θα λάβουν μέρος σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Από μόνη της η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.Λόγω της επίσκεψης, δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου από το πρωί, κλείνουν σταδιακά δρόμοι, ενώ από τις 13:30 θα κλείσουν σταδιακά τέσσερις σταθμοί του μετρό.

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια της Γερμανίδας καγκελαρίου, ενώ έχουν απαγορευτεί για σήμερα οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήριο τον κόσμο στις 17.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.

By