Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ψάχνουν για τα οικονομικά του κόμματος και τους χρηματοδότες

Xrisi AugiΈρευνα στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης το ΣΔΟΕ.

Σχετική εντολή είχαν δώσει την προηγούμενη Τρίτη οι ειδικοί ανακριτές διαφθοράς, που χειρίζονται τη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα ζήτησαν πλήρη οικονομικό έλεγχο στα ταμεία του κόμματος και κατηγορουμένων βουλευτών με σκοπό να διαπιστώσουν εάν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο μεταξύ αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση τη Δευτέρα προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος έκανε λόγο για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, που σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος και πως υπήρξε γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα νότια προάστια, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ακούσει πως χρηματοδοτούν το κόμμα “δύο μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές”. Δεν θέλησε πάντως να τους κατονομάσει “επί του παρόντος” καθώς, όπως είπε, “δεν έχει διασταυρώσει αυτήν την πληροφορία”.

Πριν από λίγες μέρες πάντως από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προέκυψε ότι οι νεοναζί βουλευτές επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για το εφοπλιστικό κεφάλαιο ζητώντας ακόμα και «παροχή ρευστότητας σε ναυτιλιακές εταιρείες με εγγυήσεις του δημοσίου».

Το μέλλον των ναυτιλιακών εταιρειών, ιδίως της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι θέμα με το οποίο ασχολήθηκε συστηματικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, από την είσοδο της στη Βουλή μέχρι και σήμερα, αξιοποιώντας τα μέσα που της παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ήδη η εφημερίδα Guardian είχε αποκαλυπτικά ρεπορτάζ με πληροφορίες για χρηματοδότηση της Χ.Α. από μερίδα εφοπλιστών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By