Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έφυγε από την ζωή ο Χιλντεράλντο Λουίζ Μπελίνι

Για την εισφορά του στο χώρο του ποδοσφαίρου έχει στηθεί άγαλμα του έξω από το Μαρακανά, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου θα διεξαχθεί στις 13 Ιουλίου ο τελικός του Μουντιάλ 2014

luiz bellini _10

Ο Χιλντεράλντο Λουίζ Μπελίνι έφυγε από την ζωή, μετά την μάχη που έδινε με την νόσο του Αλτσχάιμερ, σε ηλικία 83 χρόνων στο Σάο Πάολο. Ήταν ο πρώτος Βραζιλιάνος που σήκωσε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον θρίαμβο του 1958 στη Σουηδία.

Ο Μπελίνι ήταν αρχηγός σε μία σπουδαία ομάδα της Βραζιλίας και μεταξύ των συμπαικτών του ήταν ο Γκαρίτσα, ο Μάριο Ζαγκάλο και ο 17χρονος τότε, Πελέ. Η Βραζιλία είχε νικήσει στον τελικό τη διοργανώτρια Σουηδία 5-2 και αναδείχτηκε για πρώτη φορά Παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ηταν μέλος της ομάδας και στη διοργάνωση της Χιλής, τέσσερα χρόνια αργότερα, ενώ είχε την τελευταία του συμμετοχή στην Εθνική το 1966 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας. 

Άρχισε την καριέρα του στην ομάδα της πόλης του, την Ιταπιρένσε, αλλά έγινε γνωστός στη Βάσκο Ντε Γκάμα, στην οποία αγωνίστηκε εννέα χρόνια. Στη συνέχεια, φόρεσε τη φανέλα της Σάο Πάολο και της Ατλέτικο Παραναένσε. Το άγαλμα του είναι έξω από το Μαρακανά, στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου θα διεξαχθεί στις 13 Ιουλίου ο τελικός του Μουντιάλ 2014.

By