Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Έφυγε» η Νίκη Τριανταφυλλίδη

 Η ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 71 ετών.

niki triantafillidiΗ κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη και απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη, κατέληξε σήμερα μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όπως η ίδια είχε δηλώσει σε συνέντευξή της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα μετακίνησης με αποτέλεσμα να παραμένει απομονωμένη στο σπίτι της, γι’ αυτό και τους τελευταίους ρόλους της στο θέατρο τους έπαιξε καθισμένη σε αναπηρική καρέκλα.

Γεννημένη στην Αθήνα το 1942, πρωταγωνίστρια πολλών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι το 1963, στο έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ τη δεκαετία του ’90 ίδρυσε το Θέατρο «Τριανταφυλλίδη» στη πλατεία Βάθης.

Το 1970 κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο» και είχε τιμηθεί με το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» στο φεστιβάλ Ιθάκης.

Δίδαξε στις δραματικές σχολές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πέλλου Κατσέλη, ενώ ήταν σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Νεσσάρη με τον οποίο απέκτησε μια κόρη.

By