Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έψαχνε ανήλικα αγόρια μέσω Facebook

Πρόκειται για έναν 61χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

astynomia

Ηλικιωμένος άντρας κατηγορείται ότι αναζητούσε, μέσω του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανήλικα αγόρια, τα οποία προέτρεπε να συνάψουν ερωτικές σχέσεις μαζί του.

Πρόκειται για έναν 61χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ” εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς φέρεται ότι είχε δημιουργήσει προφίλ στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητώντας ανήλικα αγόρια, στα οποία υπέβαλε αιτήματα φιλίας, με σκοπό να τα συναντήσει προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Σε αιφνιδιαστικές έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί σε σπίτια του, στη Δράμα και στη Θεσσαλονίκη, όπως και στο αυτοκίνητό του, κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ κι ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στην υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Ο συλληφθείς, που φέρεται να είναι προϊστάμενος ερευνητικού κέντρου που ανήκει στο Δημόσιο, οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

By