Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Έως και 50.000 θέσεις εργασίας από την επένδυση στο Ελληνικό

Περίπου 1 εκατ. τουρίστες στην Αθήνα από το έργο, σημειώνει η Lamda Development 

elliniko

Τα σχέδια της Ladma Development για την επένδυση  στην περιοχή του Ελληνικού παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Οδυσσέας Αθανάσιου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αθανασίου, κατά την πρώτη πενταετία θα αναπτυχθεί το πάρκο και το παραλιακό μέτωπο, ενώ το πάρκο θα εκτείνεται σε περίπου 2.600 στρέμματα, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Η παραλία και το πάρκο θα είναι ανοιχτά για το κοινό και θα συντηρούνται με δαπάνες των επενδυτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, το κόστος συντήρησης του πάρκου έχει υπολογιστεί στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ η επένδυση θα ενισχύσει την αξία της τοπικής αγοράς ακινήτων.

Το project εκτιμάται ότι θα φέρει στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο τουρίστες και θα διαθέτει 250 στρέμματα αθλητικών εγκαταστάσεων.

Όσον αφορά στο τίμημα, προσδιορίζεται βάσει του κόστους υλοποίησης του πάρκου που βαρύνει τον επενδυτή, του κόστους υποδομών (π.χ. μερική υπογειοποίηση παραλιακής λεωφόρου) και το κόστος αξίας μετοχών.

Στο Δημόσιο θα καταλήγει το 30% των κερδών που θα προκύπτουν.

«Θα δημιουργήσουμε στην έκταση ένα διεθνές πανεπιστημιακό κέντρο, που αποτελεί έδρα κλασικών και φιλοσοφικών σπουδών. Είναι καιρός να έχουμε λόγους να πούμε στα παιδιά μας ότι εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διεθνές πανεπιστημιακό κεντρο αντί να τα στέλνουμε στο εξωτερικό. Σχεδιάζουμε επίσης, ένα διεθνές ιατρικό κέντρο που θα αξιοποιεί τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων γιατρών που διαθέτει η Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Στο έργο θα απασχοληθούν, καταρχάς, 10 χιλιάδες άτομα, αριθμός που θα φτάσει σταδιακά τις 50.000.

Θυμίζουμε πως το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να κρίνει την προσφορά της εταιρίας μέχρι το τέλος του Μαρτίου.
By