Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έως το τέλος του Φεβρουάριου κρίνεται το μέλλον των σχολικών φυλάκων

Έρχονται 11.000 απολύσεις εντός του έτους, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Ως καλό σημάδι χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απορρόφηση της συντριπτικής πλειονότητας των 2.900 δημοτικών αστυνομικών, ενώ δεσμεύθηκε να δώσει εντός 10 ημερών απάντηση για το μέλλον των 1.500 σχολικών φυλάκων που δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σε άλλα πόστα του δημόσιου τομέα.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Mega, ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις κατηγορίες ότι επιχειρείται διάσπαση των σχολικών φυλάκων και στάθηκε στο ότι υπήρξε λύση για τους 526 που μπορούν να εργαστούν ως βοηθοί θαλάμων σε νοσοκομεία, κάτι που, όπως είπε, αποφασίστηκε με κοινωνικά κριτήρια.

Αναφορικά με την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και γνωστοποίησε ότι η απορρόφησή τους έγινε από την αστυνομία, τις φυλακές, τις υπηρεσίες μετανάστευσης των περιφερειών και το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση για 11.000 απολύσεις το 2014 ως συνέχεια των 3.600 που έγιναν το 2013, επισημαίνοντας ότι σε αυτές θα προσμετρηθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Θα μετρήσουν, επίσης, όσοι μπόρεσαν και πέτυχαν καθεστώς προσωρινής προστασίας από τα δικαστήρια, περί τους 1.650 έως τώρα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχουν βρεθεί 72 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, δηλαδή 3% επί του συνολικού δείγματος του ελέγχου, ποσοστό που χαρακτήρισε μη αμελητέο. «Είναι καλό να μιλάμε συγκεκριμένα για να μην αδικούμε και την μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων, οι οποίοι προφανώς είναι έντιμοι, εργατικοί», πρόσθεσε.

By