Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ήττα για τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη

Στις καθυστερήσεις ήρθε η απώλεια για την ομάδα του Μίτσελ

a2651f106b8fb63c531a6f6a9bc6b743_L

Ο Αστέρας Τρίπολης υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην τρίτη ήττα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, καθώς ο Καράσκο στις καθυστερήσεις σκόραρε (από θέση οφ σάιντ) το νικητήριο τέρμα της αρκαδικής ομάδας που επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Νωρίτερα, ο 18χρονος Βέργος είχε «απαντήσει» στο 60΄ στο τέρμα του Ντε Μπλάσις, που είχε βάλει τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού από το 22ο λεπτό.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Ολυμπιακός έψαχνε τη «χημεία» του στον αγωνιστικό χώρο αλλά απείλησε πρώτος, όταν στο 6ο λεπτό ο Πελέ βρήκε χώρο και σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σανκαρέ και πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Αφρικανός αμυντικός ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 10ου λεπτού, όταν τοποθέτησε αδέξια το πόδι για να ανακόψει μια σέντρα και παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ.

Τελικά το σκορ άνοιξε υπέρ των γηπεδούχων στο 22ο λεπτό, από σοβαρό σφάλμα του Μαρκάνο. Αρχικά ο Ισπανός αμυντικός γλίστρησε και στη συνέχεια γύρισε την μπάλα στον Μέγερι χωρίς να ελέγξει το χώρο, με αποτέλεσμα ο Ντε Μπλάσις που καραδοκούσε να ντριμπλάρει και τον Ούγγρο τερματοφύλακα πλασάροντας σε άδεια εστία.

Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν το δοκάρι του Πελέ στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου (37΄) και η διπλή ευκαιρία των Μασάντο-Κάμπελ στο 40΄, με τον πρώτο να σουτάρει στο σώμα του Τσαμπούρη και τον Κοσταρικανό να χάνει τη μάχη από τον Μπαντή. Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κάμπελ να έχει ένα καλό αλλά άστοχο σουτ στο 54΄ και τους Πειραιώτες να φτάνουν στην ισοφάριση με το «παρθενικό» γκολ του 18χρονου Νίκου Βέργου.

Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (αντί του Μανιάτη), ο νεαρός επιθετικός σκόραρε το πρώτο τέρμα της καριέρας του στη Σούπερ Λίγκα με την ανδρική ομάδα, στην πρώτη επαφή με την μπάλα, όταν με κεφαλιά σε κόρνερ του Σάμαρη νίκησε τον Μπαντή. Ο Ολυμπιακός πίεζε πια πολύ τον Αστέρα και στο 65΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σέποβιτς, που σούταρε μόλις άουτ εν κινήσει μετά τη σέντρα του Τόρες.

Ο Βέργος παραλίγο να γίνει το πρόσωπο της αγωνιστικής σημειώνοντας σημειώσει και δεύτερο γκολ στο 89΄, όταν δεν μπόρεσε να «τσιμπήσει» την μπάλα από τον Μπαντή, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Ντε Μπλάσις στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Καράσκο πέτυχε το ένατο φετινό τέρμα του, ευρισκόμενος όμως σε θέση οφ σάιντ, κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Έντο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις – Σάμαρης, Μαρκάνο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Έντο (88΄ Καράσκο), Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μπαράλες (81΄ Ντελγκάδο), Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (66΄ Μουνάφο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλες):
 Μέγιερι, Τόρες, Μπονγκ, Μανιάτης (60΄ Βέργος), Μανωλάς (66΄ Α. Παπαδόπουλος), Σάμαρης, Μασάντο (58΄ Βαλντές), Μαρκάνο, Κάμπελ, Σέποβιτς, Πελέ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By