Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ήττα του Ολυμπιακού με προκλητικό Μπουρούση

Η Ρεάλ εμφανίστηκε ανώτερη από την ομάδα του Μπαρτζώκα, κάνοντας το 1-0

madrid-olympiakos-reuters--644x362

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ, από την οποία και ηττήθηκε 88-71. Η απόδοση των ερυθρολεύκων ήταν καλή μόνο κατά τη διάρκεια του 2ου δεκαλέπτου, κάτι που η ισπανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε, πατώντας γκάζι στο 3ο δεκάλεπτο όπου και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στον αποψινό αγώνα με 18 πόντους, ενώ μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη στην επιστροφή του (10π.) στην αγωνιστική δράση ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι».

Το πρώτο δεκάλεπτο θύμισε δυσάρεστες μνήμες από το αντίστοιχο στον περσινό τελικό, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αναχαιτίσει τον Μίροτιτς (9π.) και τον Σπανούλη να δίνει ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας (3λ., 0/2διπ., 0/2τριπ.).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να ακολουθήσουν τον χειμμαρώδη ρυθμό της Ρεάλ και παρά τις προσπάθειες του Σερμαντίνι οι Ισπανοί προηγήθηκαν γρήγορα με +12 πόντους (17-5 στο 6′), ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (27-12, +15).

Ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύθηκε τον Σίμονς στη θέση «5», ο Πρίντεζης κέρδισε τις μάχες απέναντι σε Ρέγιες και Μίροτιτς και με οδηγό της επίθεσης τον Σπανούλη (12π. στο β” δεκ.) ο εξαιρετικός και αμυντικά Ολυμπιακός έτρεξε το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 8-23(!) και στο 17′ ισοφάρισε σε 35-35.

Ο Σπανούλης απάντησε στο τρίποντο του Φερνάντεθ ισοφαρίζοντας και πάλι σε 40-40, αλλά λάθη στην άμυνα στο τελευταίο λεπτό «τιμωρήθηκαν» από τη Ρεάλ, η οποία έτρεξε δικό της επιμέρους σκορ 8-1 και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (48-41).

Η τρίτη περίοδος ανήκε αποκλειστικά στη Ρεάλ Μαδρίτης και στον Ρούντι Φερνάντεθ. Με τον Ισπανό διεθνή γκαρντ να δείχνει την κλάση του με «lazer» ασίστ και 10 πόντους (2/3 τρίποντα) σε αυτό το διάστημα η «βασίλισσα» εκμεταλλεύτηκε την αμυντική απραξία του Ολυμπιακού και στο 17′ προηγήθηκε μετά από επιμέρους σκορ 12-5 με +14 (60-46), ενώ με τον Μίροτιτς να αναλαμβάνει και πάλι δράση η διαφορά εις βάρος του Ολυμπιακού διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τη λήξη της περιόδου (70-56).

Με τους πρωταθλητές Ευρώπης να έχουν χάσει την αυτοσυγκέντρωση τους στον επίλογο του αγώνα τα όνειρα να επιστρέψουν στο παιχνίδι εξανεμίστηκαν και το τελικό 88-71 ήρθε φυσιολογικά.

Στα αρνητικά του ματς, η συμπεριφορά του Γιάννη Μπορούση, με τον Έλληνα φόργουορντ να μη φαίνεται να θυμάται το πέρασμα του από την ομάδα του Πειραιά στην οποία έπαιξε δύο σεζόν (2011 – 2013). Οι διαμαρτυρίες του ήταν ιδιαίτερα έντονες από την αρχή του αγώνα και φαινόταν από την αρχή της αναμέτρησης ότι «ψαχνόταν» για να δημιουργήσει ένταση στις κόντρες του με τους ψηλούς του Ολυμπιακού.

Πλέον, η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη με το 20 παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων και πάλι στη Μαδρίτη, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να ευελπιστούν να κάνουν το break που θα ισοφαρίσει τη σειρά εν όψει της επιστροφής στον Πειραιά.

By