Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αίγυπτος: Ένας νεκρός από τις συγκρούσεις στο πανεπιστήμιο του Καΐρου

 Αιγύπτιοι φοιτητές πιστοί στους Αδελφούς Μουσουλμάνους έδωσαν σήμερα μάχη με την αστυνομία

egyp-university
ΑFP

Αιγύπτιοι φοιτητές πιστοί στους Αδελφούς Μουσουλμάνους έδωσαν σήμερα μάχη με την αστυνομία στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου Αλ- Αζχάρ στο Κάιρο και πυρπόλησαν δύο κτίρια, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ένας ακτιβιστής φοιτητής είπε πως σκοτώθηκε ένας υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν αυτή την εβδομάδα από το κράτος τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο πηγή στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας το διέψευσε.

Η κρατική εφημερίδα Αλ- Αχράμ ανέφερε πως οι συγκρούσεις άρχισαν όταν δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν φοιτητές που υποστηρίζουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και εμπόδιζαν τους συμφοιτητές τους να μπουν στα κτίρια του πανεπιστημίου για να δώσουν εξετάσεις. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά για να αντιμετωπίσουν τα δακρυγόνα.

Τα επεισόδια σημειώνονται έπειτα από μια ημέρα συγκρούσεων σε όλη τη χώρα, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων βγήκαν χθες, Παρασκευή, στους δρόμους αφού η κυβέρνηση χαρακτήρισε την οργάνωσή τους «τρομοκρατική», μια κίνηση που αυξάνει τις ποινές γι” αυτούς που κινητοποιούνται εναντίον της κυβέρνησης η οποία σχηματίσθηκε αφού ο στρατός ανέτρεψε τον Μόρσι, τον Ιούλιο, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By