Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αίγυπτος: Αποχή από το δημοψήφισμα για το σύνταγμα από τους ισλαμιστές

Αίτημα τους η επιστροφή του Μόρσι στην ηγεσία της χώρας

fosphotos.com
fosphotos.com

Οι ισλαμιστές υποστηρικτές του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα της χώρας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιανουάριο.

Θα αρχίσουν παράλληλα εκστρατεία εναντίον του, δήλωσε τη Δευτέρα ένας από τους εκπροσώπους τους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Συμμαχία Κατά του Πραξικοπήματος, στην οποία κυριαρχεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα, στην οποία ανήκει ο κ. Μόρσι, αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους υποστηρικτές της να καταψηφίσουν το νέο σύνταγμα.

«Απορρίπτουμε οποιοδήποτε δημοψήφισμα διοργανώνεται υπό στρατιωτικό καθεστώς», δήλωσε ο Χάμζα Αλ Φαράουι, εκπρόσωπος του κινήματος, το οποίο ζητεί την επιστροφή στην εξουσία του εκλεγέντος προέδρου, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό τον Ιούλιο και έκτοτε κρατείται.

Ο συνασπισμός των ισλαμιστικών ομάδων, που διοργανώνει σχεδόν καθημερινά διαδηλώσεις παρά τη βίαιη καταστολή θα αρχίσει εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα, σημείωσε ο κ. Φαράουι.

Το δημοψήφισμα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί ώστε να επικυρωθεί το αναθεωρημένο από επιτροπή Σύνταγμα της Αιγύπτου, το οποίο θα αντικαταστήσει εκείνο το οποίο ανεστάλη όταν ο στρατός εξεδίωξε από την εξουσία τον κ. Μόρσι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By