Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αίγυπτος: Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Σινά

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον ενός σημείου ελέγχου και ενός τουριστικού λεωφορείου στο νότιο Σινά», αναφέρεται στην ανακοίνωση

PALESTINIAN-GAZA-EGYPT-CONFLICT-SINAI

H πλέον ενεργή από τις ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών της Αιγύπτου, η Άνσαρ Μπέιτ Αλ Μάκντις, απείλησε την Κυριακή ότι θα πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις στην Αίγυπτο, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας της Παρασκευής, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι κοντά στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ, στη Χερσόνησο του Σινά.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον ενός σημείου ελέγχου και ενός τουριστικού λεωφορείου στο νότιο Σινά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να εκδικηθούμε για το αίμα και την τιμή των Μουσουλμάνων», υπόσχεται η οργάνωση σε μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε σε φόρουμ τζιχαντιστών, αναφερόμενη στη βίαιη καταστολή των υποστηρικτών του κ. Μόρσι από τις δυνάμεις ασφαλείας που έχει ως αποτέλεσμα 1.400 άνθρωποι να έχουν χάσει την ζωή τους και περίπου 15.000 να έχουν συλληφθεί σε διάστημα 10 μηνών.

Την ώρα που οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι συνεχίσουν να αψηφούν την καταστολή και διαδηλώνουν συχνά για να ζητήσουν την επιστροφή στην εξουσία του πρόεδρου που είναι αντιμέτωπος με την θανατική ποινή σε πολλές δίκες, η Άνσαρ Μπέιτ Αλ Μάκντις, η οποία έχει ως βάση της τη Χερσόνησο του Σινά και δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα, καλεί «το λαό της Αιγύπτου να ξεσηκωθεί εναντίον αυτού του τρομερού τυραννικού καθεστώτος και να μην αρκείται σε ειρηνικές πορείες».

By