Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αίγυπτος: Ο στρατός κρατεί το Μόρσι

Ο στρατός στην Αίγυπτο επιβεβαίωσε ότι κρατεί τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος συνελήφθη μετά το πραξικόπημα της Τρίτης.

fosphotos.com | Philippos Messinis
fosphotos.com | Philippos Messinis

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου ανακοίνωσαν ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι και άλλα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν μετά την ανατροπή του Αιγυπτίου προέδρου από το στρατό και κρατούνται στο υπουργείο Άμυνας.

Ο στρατός νωρίτερα έκλεισε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς, που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και συνέλαβαν υπαλλήλους. Ο ανατραπείς Μόρσι δήλωσε σε μήνυμα του, που μαγνητοσκοπήθηκε λίγο πριν την ανακοίνωση του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων που τον κήρυξε έκπτωτο ότι παραμένει ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου.

Βαθιά ανησυχία για τα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενώ ο  Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, έκανε έκκληση  για αυτοσυγκράτηση, καθώς και τη διατήρηση των δικαιωμάτων, όπως η ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης, αφότου οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας ανέτρεψαν τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By