Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αίγυπτος: Στους εφτά ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών

Στο Κάιρο, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έξω από ένα δικαστήριο

egypt-policeA

Στους 7 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Αίγυπτο εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και σε συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο του Καΐρου, όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Νωρίτερα, μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στο Κάιρο και την χερσόνησο του Σινά, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 2 στρατιώτες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.Σε μία ακόμα επίθεση, ένας βομβιστής καμικάζι στοχοθέτησε ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε εργαζόμενους όπου σκοτώθηκε ο ίδιος ενώ τραυματίστηκαν 5 ακόμα πολίτες.

Στο Κάιρο, ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έξω από ένα δικαστήριο.

Οι αρχές συνέλαβαν 42 πρόσωπα συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα, 27 εκ των οποίων στην Αλεξάνδρεια, για κατοχή όπλων και εμπρηστικών βομβών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Μαΐου.

By