Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αίνιγμα για δυνατούς λύτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο νέο σχήμα

Γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ

kedikoglouΣε «αίνιγμα» για πολύ δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ενώ προς στιγμή φαινόταν ότι ο νυν υφυπουργός Σίμος Κεδικογλου θα παρέμενε στη θέση, ιδίως μετά την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων της ΕΡΤ που θα δοθούν σε άλλο πρόσωπο, τελευταία το «κλίμα» αλλάζει. Και τούτο διότι, αφενός, ακούγονται αρκετές γκρίνιες στο εσωτερικό της ΝΔ, αφετέρου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ χρεώνουν στον Σίμο Κεδίκογλου τους άστοχους χειρισμούς με το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τη «σκληρή» ανακοίνωση που έκανε.

Από την άλλη πλευρά όμως στο Μαξίμου, όχι μόνο γνωρίζουν τη συμβολή ενός εκάστου στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά –κυρίως- εκτιμούν τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ο Σίμος Κεδίκογλου. Θεωρείται βέβαιο λοιπόν ότι ο Σίμος Κεδίκογλου θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο και πολύ πιθανότατα σε αναβαθμισμένο ρόλο.

Για την…ηλεκτρική καρέκλα του κυβερνητικού εκπροσώπου αυτές τις ώρες «παίζουν» ισχυρά τρία ονόματα, ενώ ακούγεται κι ένα…αουτσάιντερ. Τα ονόματα των Μάκη Βορίδη, Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Μιχελάκη έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι και συζητούνται σοβαρά, ενώ με πολύ λιγότερες πιθανότητες ακούγεται το όνομα της Ελίζας Βοζεμπεργκ.

Για τη θέση που τελευταία αποκαλείται «υφυπουργός ΕΡΤ» ακούγονται οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής Αρκαδία) και Ηλίας Μόσιαλος (πρώην κυβ εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Γ.Παπανδρέου).

Πάντως, η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου –σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα- αναμένεται να είναι, εκτός από ηλεκτρική και ιδιαιτέρως αναβαθμισμένη! Ως εκ τούτου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει να την καλύψει με πρόσωπο που θα έχει ισχυρά επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και έντονη «πολιτικότητα».

Πηγη: real.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By