Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε στο ΣτΕ η συζήτηση αναστολής για το λουκέτο στην ΕΡΤ

Αργά το βράδυ ή την Παρασκευή η απόφαση

ert2
fosphotos.com

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον η διάσκεψη των μελών της Επιτροπής για να εκδοθεί η απόφαση, κάτι που αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας ή αύριο το πρωί.  Δεν αποκλείεται η απόφαση να δημοσιευθεί την Παρασκευή.

Αρχικά στη διάσκεψη παρεβρέθηκαν  οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Κ. Μενουδάκος, ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Κ.Κουσούλης καθώς επίσης και σύμβουλοι Επικρατείας Ν.Ρόζος, Μιχ.Βηλάρας και Μαρία Καραμανώφ συνεδρίαζουν για την «τύχη» της αίτησης αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Νομικοί με εμπειρία σε εκδίκαση υποθέσεων ενώπιον του ΣτΕ  εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της αίτησης αναστολών δεν θα απέχει από την προσωρινή διαταγή.

Σε αυτό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνηγορούν η παρουσία του κ. Μενουδάκου με το ειδικό βάρος που έχει η κρίση του, λόγω του θεσμικού του ρόλου, αλλά και της αδιαμφισβήτητης νομικής επάρκειάς του, σε συνδυασμό με το ότι από την έκδοση της προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής δεν έχουν παρεμβληθεί νέα πραγματικά περιστατικά.

Αντίθετα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ στην αίτησή τους επικαλούνται επτά λόγους αντισυνταγματικότητας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ενώ αναμένεται να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες.

Έξω από το κτίριο του ΣτΕ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση δημοσιογράφων και τεχνικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By