Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Αβάντα» Νο2 από Goldman Sachs

Βλέπει 3% άνοδο για την μετοχή της ΔΕΗ και λέει «αγοράστε»

Του Αντώνη Τάντουλου

A Goldman Sachs sign is seen on at the company's post on the floor of the New York Stock ExchangeΔεύτερη κίνηση στήριξης της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την Goldman Sachs, η οποία στο τελευταίο της report ανεβάζει την τιμή-στόχο για την μετοχή της ΔΕΗ στα 10 ευρώ από τα 9, 7 ευρώ, μεταβολή που παραπέμπει σε περιθώρια απόδοσης της τάξεως του 30% για τον τίτλο σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Goldman Sachs μάλιστα επισημαίνει την μείωση του ρίσκου, το όφελος από τις μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό χάρτη, αλλά κυρίως τονίζει πως σήμερα η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με discount 14% έναντι του κλάδου. Και αυτή η τελευταία παρατήρηση έχει εξαιρετική σημασία για τους επαγγελματίες διαχειριστές.

Όπως για παράδειγμα τους διαχειριστές του Αμερικάνικου hedge fund Silchester που ούτε λίγο ούτε πολύ εδώ και μήνες αγοράζει συστηματικά μετοχές της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ελέγχει ήδη το 13,8% του ομίλου και είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος. Αν αυτό σημαίνει κάτι.

Για να αφήσουμε όμως το τυπικό μέρος της έκθεσης και να εστιάσουμε στο τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω από την «αβάντα» ή έστω την στήριξη του επενδυτικού οίκου, πρέπει να θυμίσουμε πως πρόσφατα το ίδιο «σπίτι» στην κυριολεξία εκτόξευσε την μετοχή του Τιτάνα μέσα σε μια συνεδρίαση. Επισημαίνοντας και τότε τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος του κλάδου των κατασκευών αναζητώντας πάντως «άλλοθι» από τις διεθνείς δραστηριότητες της τσιμεντοβιομηχανίας.

Με πιο απλά λόγια και σε μια δύσκολη συγκυρία σε παγκόσμιο επίπεδο η o μεγαλύτερος (Αμερικάνος) παίκτης των χρηματιστηρίων βλέπει φως στο τούνελ για δυο εκ των κρισιμότερων κλάδων, αυτών της ενέργειας και των κατασκευών.

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By