Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αβέβαιη η επόμενη μέρα στη ΔΗΜΑΡ

Σφοδρές επιθέσεις στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη

kouvelis661

Αυλαία έπεσε στην τρίτη μέρα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς και σήμερα δεν έλλειψαν οι επιθέσεις και κριτικές στο πρόσωπο του αρχηγού του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.

Τέθηκε ανοιχτά ζήτημα ηγεσίας από στελέχη του κόμματος και συζητήθηκε το θέμα της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, που αναμένεται να γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο του 2015.

Εκπρόσωποι του Αριστερού Δικτύου του κόμματος είχαν ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής τους τις επιθέσεις στο πρόσωπο του ηγέτη και προσανατολίζονται στο να μην τον στηρίξουν εκ νέου για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αλλά να προβάλλουν άλλη αντίπαλη υποψηφιότητα ώστε να μείνει ανοικτή η προοπτική σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις ομιλίες που ξεχώρισαν την τρίτη αυτή μέρα ήταν του Θεόδωρου Μαργαρίτη, ο οποίος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ΔΗΜΑΡ, ως εκφραστής της Ανανεωτικής Αριστεράς, να δώσει την εικόνα ότι επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προσδιόρισε σαφώς το ρόλο της ως τη σοσιαλδημοκρατική απάντηση απέναντι στο τέλμα , όπως είπε, που εκφράζει η νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και στην αβεβαιότητα και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απουσιάζει από τη χώρα η πολιτική έκφραση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου και γι αυτό χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση με τους Οικολόγους Πράσινους για σοβαρές μεταρρυθμίσεις και στιβαρή διαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια ο κ. Μαργαρίτης παρατήρησε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς έχεις μεταλλαχθεί σε χώρο εγωκεντρισμού, προσωπικής στρατηγικής και κυνηγιού μαγισσών.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση ο οποίος μετά τον Γιάννη Πανούση καταφέρθηκε εναντίον του Φώτη Κουβέλη καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Πίστευα πρόεδρε ότι θα έπαιρνες την πρωτοβουλία για μια ομαλή διαδοχή. Δεν βλέπω όμως τίποτα. Έχεις ιστορική ευθύνη. Όχι για τη ΔΗΜΑΡ γιατί έχει τελειώσει, για την Ανανεωτική Αριστερά. Σ΄αυτό το Συνέδριο η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα της δώσει την χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον», είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

By