Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αγνοείται Γερμανός ορειβάτης στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωσή του

olimpos_474_355

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωση 24χρονου αλλοδαπού που αγνοείται στον Όλυμπο.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που συμμετέχει στις έρευνες, πρόκειται για έναν 24χρονο Γερμανό υπήκοο που μαζί με την μητέρα του ξεκίνησαν περπατώντας, μέσω μονοπατιού, να κατεβούν από τα Πριόνια του Ολύμπου στο παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Κάποια στιγμή, η μητέρα έχασε τα ίχνη του γιου της που προπορευόταν, γύρισε πίσω στα Πριόνια, απευθύνθηκε για βοήθεια στο καταφύγιο και ενημερώθηκαν οι Αρχές ότι αγνοείται ο 24χρονος.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, με τρία άτομα με τον αναγκαίο διασωστικό εξοπλισμό. Ακόμη, στις έρευνες συμμετέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με δύο άτομα, ενώ καθ’οδόν από τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα πέντε άτομα.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Αλέξανδρος Λιάμος, οι έρευνες για τον 24χρονο που αγνοείται στο μονοπάτι Ε4 ξεκίνησαν μετά τις 4 το απόγευμα. Ο κ. Λιάμος τόνισε ότι ο 24χρονος έχει μαζί του τρόφιμα, νερό και ρούχα.

Ωστόσο το έργο των ομάδων διάσωσης δυσχεραίνει η πυκνή βλάστηση της περιοχής καθώς και το ότι έχει νυχτώσει.

By