Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγνοείται η τύχη του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους

Αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως ο αλ Μπαγκντάντι ενδέχεται να είναι νεκρός

jihads-islamicmilitantΠλήθος αεροπορικών επιδρομών, με στόχο ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους, πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες ο διεθνής συνασπισμός υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές είναι οι πληροφορίες που θέλουν τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι να έχει τραυματιστεί, ή ακόμα και σκοτωθεί.

Συγκεκριμένα, αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως ο αλ Μπαγκντάντι ενδέχεται να είναι νεκρός, ωστόσο η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom) επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει» εάν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους βρισκόταν στο σημείο που έπληξαν οι βομβαρδισμοί.

«H Oυάσιγκτον δεν είναι σε θέση σήμερα να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους να βρισκόταν μεταξύ των επικεφαλής των τζιχαντιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιδρομών τους οποίους εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός στο βόρειο Ιράκ».

Σύμφωνα με τη Centcom «αεροσκάφη του συνασπισμού διεξήγαγαν (την Παρασκευή το βράδυ) μία σειρά αεροπορικών πληγμάτων στο Ιράκ στοχοθετώντας μία περιοχή όπου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, είχαν συγκεντρωθεί οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Μοσούλη».

Στις επιδρομές αυτές «καταστράφηκε μία αυτοκινητοπομπή 10 θωρακισμένων οχημάτων του Ισλαμικού Κράτους».

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters μετέφερε τις μαρτυρίες δύο αυτόπτων μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες, οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης σπίτι, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα ανώτερα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους. Αμέσως μετά την επίθεση, υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες, οι τζιχαντιστές εκκένωσαν ένα νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι τραυματίες, και με μεγάφωνα κάλεσαν τους κατοίκους να δώσουν αίμα.

 

By