Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αγορές: Καμία ανησυχία από τις ανακοινώσεις σε Κίνα και Αυστραλία

Το πρωινό σχόλιο αγοράς από την FXCM.

xrimatistirio
© FOSPHOTOS Menelaos Myrillas

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με θετικό πρόσημο καθώς δεν συνέβη κάποια έκπληξη σχετικά με τη νομισματική πολιτική της RBA ή σχετικά με τα στοιχεία για το δείκτη υπηρεσιών της Κίνας.

Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική για την αυστραλιανή οικονομία, η RBA διατήρησε τα επιτόκια στο 3,00% με τον Glenn Stevens να δηλώνει ότι η νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη και δεν χρειάζεται αλλαγή για την ώρα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης χαλάρωσης στο μέλλον. Παρόλα αυτά, η ισοτιμία κινήθηκε ανοδικά, αφού οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει μια πιθανή μείωση επιτοκίων.

Σύμφωνα με αναλυτές, η RBA θα διατηρήσει χαλαρή νομισματική πολιτική αφού η πτώση του νομίσματος θα μπορέσει να επαναφέρει τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ. Ο Stevens έκανε αναφορά και στην Κίνα λέγοντας ότι υπάρχει μια γενικότερη μείωση της ζήτησης, αλλά τελευταία υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης.

Όσον αφορά την Ιαπωνία, υπήρξαν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες οι ιαπωνικές αρχές θα πρέπει να είναι επιφυλακτικές όσον αφορά τις αγορές ξένων ομολόγων.

Στην Κίνα, ο δείκτης υπηρεσιών PMI της HSBC, σημείωσε πτώση στις 52,1 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 54,0 μονάδες με τους αναλυτές να δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

 

 

By