Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αγωνία για την εφαρμογή του ΦΠΑ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κλάδων εστίασης και τουρισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τον Κωστή Χατζηδάκη.

estiasiΣτη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ), των τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ομοσπονδίας Εστιατόρων.

Στόχος της συνάντησης είναι να γίνει κατανοητό ότι η εφαρμογή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από την 1η Αυγούστου θα πρέπει να «πιάσει τόπο» στην αγορά ώστε να μειωθούν οι τιμές.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει ο φόβος ότι ορισμένοι επιτήδειοι είτε δεν θα εκδίδουν αποδείξεις είτε δεν θα μειώσουν τις τιμές, ώστε να βάζουν στην τσέπη τη διαφορά από τη μείωση του ΦΠΑ. Τα στοιχεία άλλωστε των θερινών ελέγχων του ΣΔΟΕ για την έκδοση αποδείξεων είναι αποκαρδιωτικά. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ξεκινάει εκστρατεία προκειμένου να πείσει τους επαγγελματίες της εστίασης πως το να αποδώσει το μέτρο στα ταμεία του κράτους θα είναι και προς δικό τους όφελος, αλλά και να ελέγξει τις παραβάσεις.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς ανέφερε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ότι θα κερδίσουν και δεν θα χάσουν οι επαγγελματίες του χώρου αν ρίξουν τις τιμές, ενώ το επόμενο διάστημα και έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν στους δρόμους  2.500 ελεγκτές, προκειμένου να διασφαλισθεί η φορολογική συμμόρφωση και η είσπραξη του ΦΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By