Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγωνία της Κριστίν Λαγκάρντ για τον ελληνικό προϋπολογισμό

Συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ με τον Αντώνη Σαμαρά

lagarde trialΧρυσή Αυγή και οικονομία κυριάρχησαν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσινγκτον. «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε ως κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες της Ουάσινγκτον, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην πορεία για την έξοδο από την κρίση και τις προοπτικές της Ελλάδας.

Νωρίτερα, συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρίστιν Λαγκάρντ. Συζήτησαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας, αλλά και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε τη συνάντηση παραγωγική. Υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα. Επίσης, τόνισε τη σημασία των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και ενός ισχυρού προϋπολογισμού για το 2014.

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε ως κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτικούς παράγοντες της Ουάσινγκτον, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην πορεία για την έξοδο από την κρίση και τις προοπτικές της Ελλάδας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, και με την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση με ομάδα βουλευτών, που προωθούν τα ελληνικά θέματα στο Κογκρέσο και αργότερα με την ηγεσία της Γερουσίας στο Καπιτώλιο.

Λόγω του κλεισίματος του ομοσπονδιακού κράτους, ακυρώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By