Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγόρασε ένα ολόκληρο χωριό με… 45 χιλιάδες ευρώ!

Συνταξιούχος βρετανός, πήρε ένα εγκαταλελειμμένο ισπανικό χωριό στο κόστος ενός φθηνού διαμερίσματος

ispaniko xorioΕκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι Ισπανοί, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να συντηρήσουν τα σπίτια τους, και αγοράζουν ολόκληρα χωριά…κοψοχρονιά, πληρώνοντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μόλις το ένα πέμπτο της τιμής που κοστίζει μία διπλοκατοικία.

Ο λόγος για Βρετανούς μεσίτες, οι οποίοι αγοράζουν σε χρόνο ρεκόρ μικρά χωριά της ισπανικής περιφέρειας, που ανήκαν σε ντόπιες οικογένειες επί γενεές, αλλά μετακόμισαν στις πόλεις και άφησαν τις περιουσίες τους σχεδόν να καταρρεύσουν.

Εφόσον πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να  ανακατασκευάσουν ή να συντηρήσουν τις οικίες τους, οι Ισπανοί τις πωλούν σε τιμές εξευτελιστικές. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται κτηματομεσίτες, το 80% των κατοικιών αυτών τις αγοράζουν ξένοι, το ένα τρίτο από τους οποίους είναι Βρετανοί.

Ένας απ’ αυτούς, είναι και ο Neil Christie, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος αγόρασε το μικρό χωριουδάκι Arrunada, στη βορειοδυτική Ισπανία έναντι μόλις 45.000 ευρώ ή διαφορετικά 39.000 λιρών Αγγλίας.

Πρόκειται μόλις για το ένα πέμπτο της τιμής μίας μέσης διώροφης κατοικίας στη Βρετανία, που κοστίζει περίπου 201.427 λίρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ακόμη και μετά την πλήρη ανακαίνιση τεσσάρων κτιρίων, ο Neil Christie θα έχει ξοδέψει λιγότερο από 140.000 λίρες Αγγλίας!

O 61χρονος Neil Christie
O 61χρονος Neil Christie

Ο 61χρονος Βρετανός ερωτεύτηκε σχεδόν ακαριαία τη συγκεκριμένη περιοχή, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκανε με την περουβιανή γυναίκα του, Ρόζα.

Το ζευγάρι μετακόμισε από το προηγούμενο σπίτι τους στην Cumbria, και τώρα μένουν σε ένα διπλανό χωριό, όπου η σύζυγος εργάζεται ως δασκάλα, ενώ ο 61χρονος αξιοποιεί το χρόνο του ανακαινίζοντας το μελλοντικό τους σπίτι.

Το μόνο που μου λείπει πλέον, εξομολογείται ο Neil Christie, είναι το τσάι, από το οποίο ξεμένει συχνά η οικογένεια.

«Εδώ δεν υπάρχει μόλυνση, αναπνέουν καθαρό αέρα και το κυριότερο δεν χρειάστηκε καν να ξοδέψω υπερβολικά πολλά χρήματα».

Τα εγκαταλελειμμένα χωριά της ισπανικής περιφέρειας πωλούνται ενδεικτικά από 53.000 έως 385.000 λίρες Αγγλίας.

Πηγή: sigmalive.com

By