Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εκτός κινδύνου ο 11χρονος Ρώσος τουρίστας

Τη λύπη του για την επίθεση στον ανήλικο Ρώσο τουρίστα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας.

entekaxronos-kritiΕκτός κινδύνου, αλλά  σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων, ο 11χρονος Ρώσος, που δέχθηκε τη νύχτα επίθεση με μαχαίρι από Ολλανδό.

To αγοράκι, αργά το βράδυ, αντιλήφθηκε ότι έχασε το κινητό και τον φορητό του υπολογιστή και είπε στους γονείς του ότι θα πάει για τα ψάξει, αλλά η ώρα περνούσε και αυτό δεν επέστρεφε.

Οι γονείς του κατήγγειλαν στην Ελληνική Αστυνομία το γεγονός και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του, κάτι που έγινε στις 2 περίπου τα ξημερώματα.

Αυτό που προκάλεσε σοκ σε όλους, ήταν η διαπίστωση πως το παιδί είχε κυριολεκτικά κατακρεουργηθεί καθώς είχε δεχθεί 20 μαχαιριές σε όλο του το σώμα.

Τον 11χρονο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος.

Εξερχόμενος ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι «επισκεφθήκαμε τον μικρό Ρώσο και ενημερωθήκαμε για την κατάστασή του. Εντός ολίγου πρόκειται να χειρουργηθεί. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή προσφέρει την φροντίδα και τις υπηρεσίες του. Είναι μια απόδειξη της αξιοπιστίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διότι έγινε αμέσως η διακομιδή και ανταποκρίθηκαν όλες οι υπηρεσίες του Κράτους. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο, για τη διάθεση του αεροσκάφους, τους πιλότους οι οποίοι μετέφεραν το παιδί, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, κ. Ευσταθίου, το ΕΚΑΒ και φυσικά την διοίκηση του Νοσοκομείου, τον κ. Τομπούλογλου και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή τους».

«Θα παρασχεθεί όλη η αναγκαία φροντίδα, ούτως ώστε να προστατευθεί η υγεία του παιδιού. Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση – σε κάθε περίπτωση – το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν συνομίλησε με τη μητέρα του απάντησε «Βεβαίως συνομιλήσαμε. Είναι κοντά στο παιδί. Της παρέχεται και της ιδίας κάθε φροντίδα και θέλω να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Εξωτερικών για τη διαμεσολάβησή του. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές της παρέχουν κάθε πληροφόρηση και στήριξη».

 

By