Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 9 Ιουλίου

 Με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

sugkentrosi-diamarturias-gsse-adedy-arxeiou

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ζητά με ψήφισμα που ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση, την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων» και αποφάσισε νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο με αίτημα εκτός από την απόσυρση του μέτρου της αξιολόγησης, και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν την Δευτέρα 30 Ιουνίου, με καταλήψεις στα γραφεία διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, ενώ στις 15:00 θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια των εργαζομένων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

Τέλος, με το ψήφισμά που ενέκρινε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ζητά από τους εργαζομένους στο Δημόσιο να απέχουν από κάθε διαδικασία σχετική με την εφαρμογή των μέτρων.

By