Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Στάσεις εργασίας κατά του «κυβερνητικού αυταρχισμού»

Διαμαρτυρία από την ΑΔΕΔΥ για τα γεγονότα στην Αθήνα κατά την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ

adedy2

Σε δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, την Τετάρτη και την Πέμπτη, καλεί η ΑΔΕΔΥ. Με τη διαδήλωση της Τετάρτης στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θέλει να καταγγείλει την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχε προκηρυχθεί για τις 8/1/2014 κατά της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, καθώς και «την αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του συναδέλφου Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., γιατί συμμετείχε στη συγκέντρωση».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνεχίστηκε και στις 11 Ιανουαρίου με την απαγόρευση συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ και των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων και με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του εκπαιδευτικού και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη».

Την Πέμπτη καλεί καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 10:00 το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7).

Επίσης, καλεί την ίδια μέρα τους συναδέλφους στη συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιείται στις 11:00 το πρωί.

Προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις δύο συγκεντρώσεις, κηρύσσονται 4ωρες Παναττικές Στάσεις Εργασίας από τις 10:00 πμ μέχρι τις 2:00 μμ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By