Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αδειάζει η Βουλή… γεμίζει το Ζάππειο

«Αποκαθηλώνονται» τα έργα της Βουλής για χάρης της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ

vouli_fwto2

Στο Ζάππειο έργα τέχνης της Βουλής. Δέκα τέσσερις πίνακες από τη Συλλογή της Βουλής που κοσμούσαν τους τοίχους του Κοινοβουλίου, «αποκαθηλώθηκαν» προκειμένου να μεταφερθούν στο Ζάππειο για τις ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας.

Όλα τα έργα που «έφυγαν» από τη Βουλή με κατεύθυνση το Ζάππειο για τις ανάγκες της έκθεσης «Ελλάδα: Το Πνεύμα του Τόπου» που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας, τον Ιούνιο του 2014, είναι ελαιογραφίες με θέμα την χώρα μας, όπως το «Θησείο» της Ειρήνης Ηλιοπούλου, ο «Λυκαβηττός» του Ηλία Δεκουλάκου, το «Μνημείο του Φιλοπάππου» της Ειρήνης Κανά, οι «Μυκήνες» της Δάφνης Αγγελίδου, η «Άποψη της Ακρόπολης» της Καλλιρρόης Μαρούδα και ο «Ναός του Διός, Ολυμπία» του Μανώλη Χάρου.

Πρόκειται για έργα σημαντικών Ελλήνων δημιουργών που απέκτησε η Βουλή τα προηγούμενα χρόνια είτε από δημοπρασίες, είτε από δωρεές και απευθείας αγορές, για να κοσμήσει το νεοκλασικό κτίριο με τους «γυμνούς» εσωτερικούς του τοίχους. Η συλλογή που εμπλουτίστηκε κυρίως με έργα Ελλήνων ζωγράφων ξεκίνησε το 1995. Εκπροσωπούνται όλα τα ρεύματα και οι τάσεις, από τον ακαδημαϊσμό του Γύζη έως τη λαϊκότητα του Θεόφιλου και τον υπερεαλισμό του Γουναρόπουλου.

Τα έργα που «μετακόμισαν» στο Ζάππειο

Η ανακαίνιση

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στον πρώτο όροφο του Μεγάρου της Βουλής, προκειμένου να διαμορφωθεί η αίθουσα που θα στεγαστεί το προσωπικό που θα υποστηρίζει τις δράσεις που αναλαμβάνει η Βουλή κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας. Η αίθουσα «168» που διαθέτει εγκατάσταση για διερμηνεία φτιάχνεται σχεδόν από την αρχή, ώστε όλα τα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

fwto_vouli1

(Visited 1 times, 1 visits today)
By