Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του ενόπλου, που άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο του LA

Οι αρχές δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τρομοκρατική ενέργεια

la airport

Ο ύποπτος που φέρεται να άνοιξε πυρ χθες μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, σκοτώνοντας έναν πράκτορα των υπηρεσιών ασφαλείας και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, είναι ένας νεαρός κάτοικος της περιοχής, όπως ανέφερε η βουλευτής των Δημοκρατικών Λορέτα Σάντσες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με την βουλευτή ο συλληφθείς ονομάζεται Πολ Σιάνσια, είναι 23 ετών και κατοικεί στην περιοχή του Λος Άντζελες. Η Σάντσες εκπροσωπεί την Καλιφόρνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων και είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας του σώματος αυτού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης αυτής, δήλωσε ότι «ανησυχεί», μετά τη συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι. «Ανησυχούμε, όμως θα αφήσω τους υπεύθυνους επιβολής του νόμου να μιλήσουν για αυτό», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανέφερε ότι «είναι πρόωρο να σχολιάσουμε τα κίνητρα» του δράστη, σημειώνοντας ότι οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν είναι σε θέση προς το παρόν ούτε να αποκλείσουν ούτε να επιβεβαιώσουν εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By