Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδωνις Γεωργιάδης: Η διαφθορά στην Υγεία δεν έχει εξαλειφθεί

Με απόλυση κινδυνεύουν όσοι δεν κάνουν αίτηση για την κινητικότητα

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Τη χαμηλότερη συμμετοχή για ασφαλισμένους, που επιλέγουν γενόσημα, αλλά και τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για τη χρήση τους, αποκαλύπτει ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν θα έχουμε νέα φάρμακα, εάν δεν προτιμήσουμε τα γενόσημα» σημειώνει.

Επιπλέον, αναφέρεται στο θέμα της κινητικότητας, διευκρινίζοντας πως όσοι δεν κάνουν αιτήσεις για την κινητικότητα, κινδυνεύουν με απόλυση. Εκτιμά ότι η κινητικότητα θα περιορίσει και δεν θα αυξήσει τα ράντζα. «Θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που είναι ανάγκη να γίνουν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία στην περιφέρεια» τονίζει, ενώ κάνει γνωστό πως, μέσω διαγωνισμού, το «Ερρίκος Ντυνάν» θα περάσει σε ιδιώτες «για να σωθεί».

Επίσης, αναφέρεται σε «ανάσα» 500 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΠΥ, λόγω καλής τουριστικής περιόδου και αυξημένων εισφορών, και παρατηρεί ότι το «πάρτι» στην Υγεία περιορίσθηκε, αλλά…συνεχίζεται.

Τέλος, μιλά για «δίχτυ ασφάλειας» έως το τέλος του χρόνου για τους απόρους και ανασφάλιστους, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αναφερόμενος στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς περί … γκρινιάρηδων και στρουμφακίων προς τους δημοσιογράφους λέει: «Έκανα χιούμορ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By