Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων στον ΕΟΠΥΥ

Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στα νοσοκομεία διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας

adonis 1
Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον χώρο της υγείας, όσον αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων, επανέλαβε εκ νέου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν απολύσεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο υπουργός σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά πρόωρο να πει τι θα γίνει, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση στον Οργανισμό.

«Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε, μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους, να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο» είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «όσον αφορά την είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει».

Το θέμα του ΕΟΠΥΥ είναι διαφορετικό, συμπλήρωσε, καθώς,«έχουμε μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άρα, αν δεν γίνει η αξιολόγηση και δεν έχουμε τα ακριβή κενά ή τις ακριβείς ειδικότητες, ότι και αν σας πω, είναι εξαιρετικά πρόωρο».

nosokomeia735_111113

Αντιδράσεις από τους γιατρούς

Η δήλωση του υπουργού Υγείας για αξιολόγηση στον ΕΟΠΥΥ ανησύχησε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

«Ο ΙΣΑ εμμένει ότι δε θα ανεχθεί ούτε μία απόλυση στο χώρο της υγείας» αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

«Μετά την πρωινή συνάντηση του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τη δέσμευση του ίδιου του υπουργού στον ΙΣΑ ότι οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα απολυθούν, ακολούθησε νέα δήλωση του κ.Γεωργιάδη, λίγες ώρες μετά, περί «αξιολόγησης» των γιατρών και παραμονής στο σύστημα «όσων χρειαζόμαστε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε» όπως είπε».

»Ο ΙΣΑ δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ιατρικός κόσμος, αλλά και οι ασθενείς πολίτες, δε θα ανεχθούν καμία απόλυση, ούτε στην Πρωτοβάθμια ούτε στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, διότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις, όχι μόνο στις άγονες γραμμές της χώρας μας, αλλά και στον αστικό πληθυσμό».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι «είναι τουλάχιστον οδυνηρό να μην αντιλαμβάνεται ο κ. υπουργός πως με τις σημερινές του δηλώσεις προκαλεί σύγχυση σε γιατρούς και ασθενείς και δημιουργεί την αίσθηση μίας ηγεσίας χωρίς φερεγγυότητα, χωρίς πρόγραμμα και με μόνη επιδίωξη να είναι η ικανοποίηση των αριθμών που οι δανειστές μας επιβάλλουν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By