Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Αν δεν τα βρούμε με την τρόικα θα βρεθούμε στο έλεος των αγορών

«Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν μπορεί η Ελλάδα να μπει στην προληπτική γραμμή στήριξης»

adonis 1

Τον κώδωνα του κινδύνου για την σύντομη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές έκρουσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ καθώς προειδοποίησε ότι στην αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα βρεθεί τον Ιανουάριο στο έλεος των αγορών.

«Έχουμε λίγες ημέρες να ολοκληρώσουμε σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει. Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί η Ελλάδα να μπει στην προληπτική γραμμή στήριξης. Αν δεν μπει στην 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος των αγορών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι πράγματι δημιουργεί ανησυχία η καθυστέρηση στην επιστροφή της τριμερούς. «Χρέος της κυβέρνησης να πείσει την τρόικα. Αν τηρήσουμε το δικό μας σκέλος της συμφωνίας, θα υλοποιήσουν το δικό τους. Εφόσον δεν το υλοποιούμε, δεν θα υλοποιήσουν αυτοί το δικό τους….» σημείωσε.

Τόνισε τέλος ότι «ο πρωθυπουργός που είναι πραγματικός μεταρρυθμιστής, αν υπάρχει υπουργός που ολιγωρεί δεν θα διαφύγει της προσοχής του».

 

By