Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Εισιτήριο 25 ευρώ μόνο με διανυκτέρευση στο νοσοκομείο

Τα αλλάζει ο υπουργός Υγείας, που διευκρινίζει σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το εισιτήριο για το νοσοκομείο

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Στα 40 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από το εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσήλια. Θα καταβάλλονται μόνο εάν ο ασθενής διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, διευκρίνισε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας “Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση αδυναμίας καταβολής των 25 ευρώ, το χρέος θα «μεταφέρεται» στην εφορία.

Νωρίτερα, από την πρωινή εκπομπή του Ant1, ο υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε την απόφαση για την επιβολή του 25ευρου, λέγοντας: «Επιμένω και ιδεολογικά. Όλοι εμείς που θα νοσηλευθούμε μία φορά τη 10ετία θα πληρώσουμε 25 ευρώ για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία, για να αγοράζουν φάρμακα για τους απόρους».

Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, από τη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ: «Δεν χρειάζεται να αντιδικήσουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ λεει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, το οποίο έχουμε ψηφίσει δυο φορές, και τον Νοέμβριο του 2012 και στο μεσοπρόθεσμο, πρέπει να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους τηλεοπτικής ή ιδεολογικής αντιπαράθεσης ο διάλογος, αλλά να γίνεται πρακτικά».

Ωστόσο, εκτός από τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων, περιλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί προβάλλουν και αυτοί αντιρρήσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και το 1 ευρώ στα φαρμακεία για κάθε συνταγή.

Διαβάστε επίσης:
Το εισιτήριο 25 ευρώ για τα νοσοκομεία προκαλεί αντιδράσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)
By