Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχανιστών ανακοίνωσε ο Ομπάμα

Όπως είπε ο Aμερικανός πρόεδρος δεν θα διστάσει να επιτεθεί στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και δεν θα τους επιτρέψει να έχουν «κανένα ασφαλές καταφύγιο»

Obama

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκτείνουν τις συστηματικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους «όπου και αν είναι αυτοί» συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας, όπως ανέφερε στο διάγγελμά του προς το αμερικανικό έθνος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως είπε ο Aμερικανός πρόεδρος δεν θα διστάσει να επιτεθεί στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και δεν θα τους επιτρέψει να έχουν «κανένα ασφαλές καταφύγιο».

«Έχω καταστήσει σαφές ότι θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια της σχεδόν δεκαπεντάλεπτης ομιλίας του από το Λευκό Οίκο.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διστάσω να αναλάβω δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, καθώς και στο Ιράκ», είπε, χρησιμοποιώντας το αρκτικόλεξο ISIL αναφερόμενος στην ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους. «Αυτή είναι μια βασική αρχή της προεδρίας μου: αν απειλείτε την Αμερική, δεν θα βρείτε κανένα ασφαλές καταφύγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τον μετριοπαθών Σύριων επαναστατών που αντιμάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης την αποστολή 475 επιπλέον στρατιωτικών συμβούλων για να βοηθήσουν και να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις καθώς και την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ με τη νέα αποστολή στρατιωτικών συμβούλων ανέρχονται πλέον σε 1000 στελέχη έχοντας διαταγή για την παροχή βοήθειας στις ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν θα συμμετάσχουν σε χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις, όπως ξεκαθάρισε ο Aμερικανός πρόεδρος Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή, όχι μόνο για το Ιράκ και τη Συρία, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. «Αν και δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει συγκεκριμένες συνωμοσίες εναντίον της πατρίδας μας η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους έχει απειλήσει την Αμερική και τους συμμάχους μας» είπε ο Aμερικανός πρόεδρος.

Όπως ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα χιλιάδες ξένοι μαχητές, μεταξύ των οποίων Eυρωπαίοι και Aμερικανοί, έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία και θα μπορούσαν να εκτελέσουν επιθέσεις κατά της Δύσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για να ανακόψουν τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού κράτους για τη βελτίωση μυστικών υπηρεσιών την ενίσχυση της αμερικανικής άμυνας την αντιμετώπιση της ιδεολογίας που πρεσβεύσει το Ισλαμικό Κράτος και για την ανακοπή της ροής ξένων μαχητών στις τάξεις των τζιχαντιστών συμπλήρωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Από τις 8 Αυγούστου οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ κατά των θέσεων των τζιχαντιστών.

By