Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθανασίου: Δίκαιη δίκη σε όσα μέλη της ΧΑ παραπεμφθούν

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν – αν παραπεμφθούν – θα έχουν μια δίκαιη δίκη«

αθανασιου

Στο περιθώριο ημερίδας, με θέμα “Θεσμοί σε Κρίση”, που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι όσα μέλη της Χρυσής Αυγής παραπεμφθούν σε δίκη θα έχουν μια δίκαιη μεταχείριση.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν – αν παραπεμφθούν – θα έχουν μια δίκαιη δίκη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, τόνισε ο υπουργός μετά την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή όλων των βουλευτών της οργάνωσης.

Ο κ. Αθανασίου αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είπε ότι η προδικασία έφθασε στο τέλος και με την ολοκλήρωση της προανάκρισης γίνεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου για να παραπεμφθούν σε δίκη άτομα, εφόσον υπάρξουν αδικήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε την εξαιρετική δουλειά που κάνει η ελληνική δικαιοσύνη λέγονται ότι “η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της ανεξάρτητα χωρίς να επηρεάζεται και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζηλευτή, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους του Ευρωπαίους εταίρους μας” και αρνήθηκε να διαψεύσει ως αυτονόητα αρνητικές τις δηλώσεις των βουλευτών της οργάνωσης περί επιρροής της δικαστικής εξουσίας από την πολιτική.

«Αυτά που ακούστηκαν από ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από την πολιτική εξουσία είναι εκ του πονηρού και είναι περιττό ακόμα και να τα διαψεύδει κανείς, γιατί παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη”.

By