Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αθανασίου: Εως το τέλος του μήνα η ψήφιση του αντιρατσιστικού

Ο υπ. Δικαιοσύνης ζήτησε αναβολή μίας εβδομάδας από την αρμόδια επιτροπή

athanasiou

Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον Χ. Αθανασίου να δηλώνει ότι στόχος είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στην αρμόδια επιτροπή όπου επρόκειτο να συζητηθούν οι τέσσερις προτάσεις νόμου κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που έχουν καταθέσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Χ. Αθανασίου ζήτησε από τα κόμματα αναβολή για μια εβδομάδα, ώστε να καταθέσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και να συζητηθούν όλες οι προτάσεις.

«Επιδιώκουμε την σύνθεση και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και βελτιώσεις, ώστε το νομοσχέδιο να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», ανέφερε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοχλείται από τις επιτυχίες του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ηνωμένων Πολιτειών. «Ενοχλούν τον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πρωτοβουλίες των θεσμών της δημοκρατίας», είπε.

Νωρίτερα, ο Β. Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ διαχώρισε το κόμμα του από τα άλλα κόμματα του συνταγματικού τόξου, καθώς –όπως είπε- είναι κατά τον Π. Κουκουλόπουλο ορολογία του ΠΑΣΟΚ που δεν αποδέχονται.

Από την ΧΑ ο Δ. Κουκούτσης πήρε τον λόγο για να δηλώσει ότι το κόμμα του είναι εναντίον όλου του πολιτικού κατεστημένου. «Όλοι έχουν συνωμοτήσει εναντίον  μας και το σύστημα ονομάζεται συνταγματικό τόξο, εμείς από τον ιό αυτού του καθεστώτος δεν θα μολυνθούμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By