Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σειρά επαφών της ΚΕΔΕ με υπουργούς με το βλέμμα στην…κινητικότητα

Ομάδα Εργασίας ΥΠΕΣ-Προστασίας του Πολίτη για την Δημοτική Αστυνομία

dimotiki astinomiaΔιαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Δευτέρα, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Θέμα των συναντήσεων θα είναι οι αντιρρήσεις της Αυτοδιοίκησης – όπως αυτές διατυπώθηκαν στην έκτακτη συνέλευση της Παρασκευής – στα προωθούμενα με το πολυνομοσχέδιο μέτρα. Δηλαδή, κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, θέση σε διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων και διεύρυνση της επιτροπείας των δήμων μέσω του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Ειδικότερα, στις 2 το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, στις 4 το απόγευμα, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο μεταξύ, συνεχίζουν και τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους ΠΟΕ ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ.
Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστή συγκέντρωση των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία.

Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιασθεί και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στις 8 το βράδυ η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος.
Εν τω μεταξύ με σημερινή ανακοίνωση του το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ -ΟΤΑ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.

Δημοτική αστυνομία
Το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών από την Ελληνική Αστυνομία έδωσαν με δηλώσεις τους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εντέλει στους δημότες».
Τόνισε ότι το υπουργείο «όχι απλώς θα αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και θα τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις μας».

Ο κ. Δένδιας κάλεσε κόμματα, αιρετούς άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς φορείς να στηρίξουν «τη μεγάλη αυτή προσπάθεια» και τονίζει ότι «κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ερωτηθείς από δημοσιογράφο, έκανε λόγο για «ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών».

Κατόπιν αυτών, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ότι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών και επισήμαιναν ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικοί αστυνομικοί θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία της κινητικότητας θα προχωρήσει τάχιστα, καθώς πρόκειται για κενά που είναι επείγον να καλυφθούν.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συστήνεται άμεσα ομάδα εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By