Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Αθώοι» οι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης

Για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών τον Μάιο του 2013

marinakis1
Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος της ομάδας Σάββας Θεοδωρίδης, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από τους δικηγόρους τους Βασίλη Δημακόπουλο (ο πρόεδρος της ΠΑΕ) και Σταύρο Γεωργόπουλο.

Η υπόθεση αφορούσε στη συμπεριφορά τους στο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, τον Μάιο του 2013, όταν είχαν μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών.

«Ενέργειες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως μια απλή διαμαρτυρία, δεν ποινικοποιούνται. Ο νόμος απαιτεί κάτι παραπάνω από μια αφηρημένη διακινδύνευση. Η απλή είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι αθέμιτη ενέργεια, αφού δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στα γήπεδα.

Εκτιμώ ότι τα σφάλματα των διαιτητών ήταν τυχαία και συμπτωματικά, άλλωστε πιστεύω εάν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να επηρεάσουν δεν θα περίμεναν το ημίχρονο του αγώνα. Θεωρώ οι η συμπεριφορά τους καθορίστηκε από την αγάπη τους για την ομάδα τους, ο τρόπος τους ήταν άκομψος, αλλά η συμπεριφορά τους υπάγεται στον υπερβάλλοντα ζήλο», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας εισηγούμενος την αθώωση των κατηγορουμένων.

By