Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αθώος ο επιχειρηματίας για τις δολοφονίες σε Θάσο-Καβάλα

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών

xeiropedes

Αθώος ο επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς, που κατηγορούνταν για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων σε Θάσο και Καβάλα, με ψήφους 6-1, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας. Ο 57χρονος επιχειρηματίας ήταν υπόλογος για τις τρεις δολοφονίες στη Θάσο, τον Ιούνιο του 2011 και έναν ακόμα φόνο στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2002. Ο Χτενάς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι βρισκόταν αλλού την ώρα των εγκλημάτων, δίνοντας και στοιχεία από τις συναντήσεις του. Η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος, ισχυριζόμενη ότι το άλλοθι του ανατράπηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών. Μάλιστα, η πρόεδρος σημείωσε ότι υπήρχαν ενδείξεις και όχι αποδείξεις για τον χώρο, τον χρόνο και τον τόπο τέλεσης των εγκλημάτων.

«Μετά από μια διαδικασία τεσσάρων ημερών στην οποία εξετάστηκαν 82 μάρτυρες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το όποιο το κατάλαβε το δικαστήριο και ειδικότερα οι ένορκοι και φτάσαμε στην αθώωση ενός ατόμου που ήταν όμηρος επί 12 συναπτά έτη» δήλωσε ο Θ. Λάμψιας, ένας εκ των δικηγόρων του.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ενώ κατέθεσαν συνολικά 82 μάρτυρες.

By