Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

22 εκατ. Αιγύπτιοι έχουν υπογράψει για αποχώρηση του Μόρσι

Σύμφωνα με την οργάνωση Tamarod

TamrodΑίτηση για αποχώρηση του Ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών έχουν υπογράψει περισσότεροι από 22 εκατομμύρια πολίτες στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε η αντιπολιτευόμενη οργάνωση Tamarod, στον απόηχο των ταραχών που συγκλονίζουν εκ νέου την αφρικάνική χώρα.

«Η αίτησή μας έχει συγκεντρώσει 22.134,465 υπογραφές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Μαχμούντ Μπαντρ.

Ο εν λόγω αριθμός, εφόσον τα στοιχεία της Tamarod αληθεύουν, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα 13,23 εκατομμύρια ψήφους που συγκέντρωσε ο κ. Μόρσι στις προεδρικές εκλογές του 2012, που τον έφεραν στην εξουσία.

Σημειώνεται πως την Κυριακή συμπληρώνεται το πρώτο έτος της προεδρική θητείας του κ. Μόρσι, με την επί το πλείστον κοσμική αντιπολίτευση να έχει προκηρύξει μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι τελευταίες ημέρες έχουν «δει» την αναζωπύρωση των πολιτικών εντάσεων στην Αίγυπτο, με σφοδρές οδομαχίες να λαμβάνουν χώρα στην Αλεξάνδρεια και άλλες πόλεις στο Δέλτα του Νείλου.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, μεταξύ των οποίων και ένας πολίτης των ΗΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By