Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αιματηρές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από επίθεση σε σημείο συγκέντρωσης αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης

thai kill

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν από επίθεση σε σημείο συγκέντρωσης αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε η αστυνομία. αυξάνοντας τους φόβους για νέο μεγάλο κύμα βίας.

Δύο χειροβομβίδες Μ79 ρίχτηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε ένα στρατόπεδο οπαδών της αντιπολίτευσης κοντά στο Μνημείο της Δημοκρατίας, ένα από τα εμβληματικά σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών. «Το πρώτο θύμα είναι ένας διαδηλωτής που κοιμόταν στο σημείο. Ο δεύτερος είναι ένας φρουρός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Το κέντρο έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε επίσης ότι εκτός από τους δύο θανάτους , η επίθεση προκάλεσε και τον τραυματισμό 21 ανθρώπων. Με τα δυο νέα θύματα αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών τους τελευταίους έξι μήνες σε 27 σε μια χώρα που μαστίζεται από την πολιτική κρίση η οποία οδήγησε στην απομάκρυνση της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα.

By