Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αιματηρή επιδρομή της Μπόκο Χαράμ σε χωριό στο Καμερούν

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ οι ένοπλοι απήγαγαν ένα παιδί

nigeria boko xaram

Ένοπλοι που φέρεται πως ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 10 ανθρώπους και απήγαγαν έναν ακόμα κατά τη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο χωριό Ζιγκάγκουε που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή στο βόρειο Καμερούν, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας αυτής.

Οι ένοπλοι έφτασαν στο χωριό με ένα φορτηγάκι και μοτοσικλέτες περίπου στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) και εισέβαλαν στο σπίτι ενός τοπικού ηγέτη, απήγαγαν το ένα από τα παιδιά του και έκλεψαν ένα αυτοκίνητο, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό διοικητής του στρατού.

«Καθώς απομακρύνονταν από την περιοχή έπεσαν πάνω σε στρατιώτες του Καμερούν, ωστόσο κατάφεραν και σκότωσαν 9 κατοίκους και έναν στρατιώτη της Ταξιαρχίας Ταχείας Επέμβασης (BIR)», δήλωσε ο Άλμπερ Μεκοντάνε Ομπούνου, ανώτατος αξιωματικός.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Καμερούν έχει θεσπίσει μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας στα σύνορα με τη Νιγηρία, όπου έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον 1.000 στρατιώτες, αυτοί δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις επιδρομές της Μπόκο Χαράμ.

By