Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αισιοδοξία Βενιζέλου για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Όχι σε μέτρα που είναι προκλητικά και κακά για τους εργαζόμενους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 της Πέμπτης η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι «ρεαλιστική». Ανέφερε ακόμα πως τα πολύ μεγάλα θέματα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθούν, δεδομένου ότι υπάρχουν αποτελέσματα που κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα.

Σε σχέση με το πλεόνασμα, είπε ότι η διανομή θα γίνει με κοινωνικούς και αναπτυξιακούς τρόπους.

Σχολιάζοντας το αν η τρόικα επιμένει στις απαιτήσεις της για τα εργασιακά θέματα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν υπάρχει επιμονή σε κάτι που είναι εκτός «δικής μας λογικής», δηλαδή σε κάτι που είναι προκλητικό και κακό για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Τέλος, σε σχέση με τα διαρθρωτικά μέτρα, ανέφερε πως αν δεν περάσουν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν υπάρχει τίποτα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε σε δηλώσεις του, τόνισε πως η πορεία των διαπραγματεύσεων κινείται «δύσκολα, αλλά όχι απαισιόδοξα.»

stournaras

Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε πως  συζητείται το αναθεωρημένο κείμενο συμφωνίας με στόχο να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις «το συντομότερο δυνατό».

Σε ερώτηση για το θέμα του γάλακτος και των φαρμάκων (δηλαδή τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα)  είπε ότι θα φανεί τις επόμενες ημέρες μετά τις διαπραγματεύσεις το τι, τελικά, θα γίνει.

Τέλος, κυβερνητικός αξιωματούχος μετά το τέλος της συνάντησης είπε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014.

By