Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αισιοδοξία για την δόση- Tι μέλλει γενέσθαι με πλειστηριασμούς και ΦΠΑ

Με την θετική εισήγηση για τα ΕΑΣ, ο υπουργός Οικονομικών μετέβη στις Βρυξέλλες

troika800_131213

«Έχοντας στις αποσκευές του» τη θετική εισήγηση των επικεφαλής της τρόικας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και, κατ” επέκταση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, μετέβη στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά «βεβαίως αισιοδοξούμε» για έγκριση από το Eurogroup. Θέλησε, πάντως, να κρατήσει χαμηλούς τόνους και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε να μην υπάρξει βέτο από κάποιον εταίρο».

Την αισιοδοξία των κυβερνητικών στελεχών, ενισχύει και η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν (κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών), ότι «κάναμε κάποια πρόοδο. Θα είμαι πίσω τον Ιανουάριο».

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει έως την Παρασκευή σε νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας, με την ανοχή έστω της τρόικας, αφού δεν υπήρχε συμφωνία στο καυτό ζήτημα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει μονομερώς για τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ (13%) και μετά την 1η Ιανουαρίου, παραπέμποντας τη συζήτηση για την υιοθέτηση άλλων ισοδύναμων μέτρων για τον Ιανουάριο και στο πλαίσιο της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού του 2014.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By